Vendsyssel FF-spiller udviklede brætspil under hjemsendelse

Af Chili Tagmose Jensen

Vendsyssel FF har en ægte iværksætter i førsteholdstruppen. Den 26-årige forsvarsspiller, Jakob Hjorth, står bag brætspillet “Mixing Box” som han udviklede, da hele holdet blev hjemsendt. Brætspillet er på kort tid blevet ret populært og fremtidsplanerne for spillet er store. 

Tilbage i marts 2020 startede en noget speciel rejse for Vendsyssel FF-spilleren; Jakob Hjorth. Da han og resten af Vendsyssel-truppen blev hjemsendt, gik Jakob i tænkeboks for han ville ikke bare sidde derhjemme og lave ingenting. Pludselig fik han en idé og den idé er sidenhen blevet en realitet. 

– Jeg var i gang med at lave en app omhandlende bedre muligheder inden for transport. Den idé blev jeg desværre nødt til at sætte i bureau pga. coronavirussen. Så da vi blev hjemsendt, gik jeg i tænkeboks- for jeg ville ikke bruge tre måneder på sofaen. Jeg har selv spillet selskabslegen – Margretheskålen – en del gange, men syntes altid det var så besværligt, at man selv skulle skrive sedlerne samtidig med, at det så blev for nemt, fordi man kendte de fleste af de sedler, der lå i Skålen. Derfor tænkte jeg, at man da måtte kunne lave et brætspil for at gøre legen endnu sjovere og mere velfungerende. Så sidst i marts 2020 gik jeg igang med at udvikle det brætspil, som så nu hedder “Mixing Box”. 

 Der har været gode og dårlige perioder under udviklingen af “Mixing Box”, men Jakob beskriver processen som bl.a. hård og lærerig. Derudover har han også lært meget om sig selv gennem udviklingsprocessen.

– Processen har været spændende, sjov, hård, lærerig og mange flere ting. I nogle perioder gik alt som det skulle, og det hele kørte på skinner. I andre perioder har der været total panik og utrolig meget hårdt arbejde for at nå i mål. Der er så mange flere delelementer i det at udvikle og være iværksætter, end man kan forestille sig inden man går i gang. Men alt i alt har det været et rigtig godt forløb, hvor jeg har lært rigtig meget både om mig selv og om, hvad det kræver at lave et brætspil.

At have noget ved siden af fodbolden er for mange fodboldspillere vigtigt. Dette gælder også for Jakob som ikke “bare” ville være fodboldspilleren, Jakob Hjorth. Derfor har det også haft en positiv effekt på hans mentale sundhed at have noget ved siden af fodbolden. Bl.a. fortæller Jakob, at han har spillet en del flere kampe efter, at han begyndte på udviklingen af sit brætspil. 

– Det er mega fedt og utroligt livsbekræftende. Det der med lige pludselig at være så meget mere end bare fodboldspilleren Jakob Hjorth har været rigtig fedt. Jeg har altid vidst, at min identitet byggede på andet end det at spille fodbold, men at få andre folk til også at opdage det har været fantastisk. Lige pludselig drejer samtalerne sig ikke kun om fodbold, men også om mange andre ting, hvilket jeg synes er rigtig fedt. Jeg elsker at spille fodbold og snakke fodbold, men når det står på 24/7 og uanset hvor du er, kan det godt komme til at hænge dig lidt ud af halsen. Derfor har det været vigtigt for mig at finde noget andet, som jeg også brænder rigtig meget for – og det har så i dette tilfælde været brætspillet “Mixing Box” og mit foredrag – “Den Lange Vej”.

– Jeg har faktisk spillet mange flere kampe, efter jeg har kastet mig over brætspillet “Mixing Box”. Så her kunne jo sagtens være en korrelation, fordi det har været vigtigt for mig og min mentale sundhed også at have noget andet at gå op i end bare fodbold. Så for mig har det helt sikkert været godt. For andre ville det jo så måske have den modsatte effekt. Så jeg tror det er meget forskelligt fra person til person om det er godt eller skidt at have noget, der fylder meget ved siden af fodbolden.

Jakob har gennem processen fået massiv opbakningen fra både sin familie og kæreste. Især Jakobs kæreste har været en stor støtte og hun har troet på idéen lige fra start. 

artiklen fortsættes under billedet

– Til at starte med tror jeg de fleste omkring mig syntes det var en lidt fjollet ide. Jeg tror den eneste, der sådan virkelig har troet på mig fra første sekund, hvor jeg luftede min ide, er min kæreste. Hun kunne godt mærke, hvor passioneret jeg var omkring hele idéen, og hun har støttet mig hele vejen igennem – især sammen med min familie. Men jeg tror da alle skeptikerne nu bare synes, at det er for fedt og virkelig bakker mig op. For de kan jo se, hvor stort det er blevet på meget kort tid.

Fremtidsplanerne for “Mixing Box” er store og allerede nu, arbejder Jakob på at få spillet ud i resten af verden.  

– Målene og fremtidsplanerne er store! Allerede nu har jeg det jo ude i rigtig mange butikker og webshops. Næste mål bliver at komme ind i Bog & Idé-koncernen og Salling Group. Det kræver så samtidig, at jeg får produceret nogle flere spil, hvilket jeg også arbejder på pt. Derudover er planen helt sikkert, at spillet skal sparkes ud over Danmarks grænser, hvilket også er noget jeg arbejder på i skrivende stund.

Du kan se mere til Jakob Hjorths spil “Mixing Box” her og købe det her

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V