Ny fangruppe vil bringe det gamle fanmiljø tilbage til Hobro

Af Chili Tagmose Jensen/Rebels United

Foto: Dannie Rosenkrantz 

Sidst redigeret; 11. Februar

Hvilken Superliga-klub har de bedste fans? Det er en evig diskussion, der ingen ende vil tage. En af de klubber, der sjældent bliver nævnt i den sammenhæng er Hobro IK, der ligger i bunden af Superligaen. Fankulturen i Hobro har de seneste år været meget begrænset, men det vil en nystiftet fangruppe lave om på. 

I denne artikel vil du kunne læse mere om fangruppen, Rebels United, og læse et bred som de har skrevet til alle Hobro-fansene.

Hobro IK overraskede alle, da de i 13/14 sæsonen gjorde det umulige og rykkede op i Superligaen. Hele byen var i ren ekstase over, at klubben havde formået at spille sig op i Danmarks bedste række. Alle vegne blev der talt om Hobro og skrevet diverse artikler om både klubben og flere af klubbens helt store profiler.

Opbakning fortsatte, og blev endda større, da klubben sensationelt slog storklubben, Brøndby IF, i den første Superliga-hjemmekamp på DS Arena. Ugen efter smadrede de FC København i Parken og pludselig kom den store opbakning ikke kun fra folkene i og omkring Hobro. 

Interessen for den lille klub blev enorm og pludselig stod folk i kø, for at få fingrene i en eftertragtet Hobro-trøje. Derudover blev en af Hobros darlings, Mads Justesen, landskendt på grund af hans nordjyske charme, samt hans noget anderledes beskæftigelse som landmand ved siden af rollen som fodboldspiller.

Der er dog sket en del siden og bl.a. er Hobro IKs officielle fanklub, Hobro IK Support, blevet nedlagt. Den genopstod dog i 2018 under navnet; Hobro Yellow Vikings. Dog kan den officielle fanklub få kamp til stregen af fangruppen, Rebels United, der er ny på fanscenen i Hobro.

 

Rebels United: Vi vil være den 12. mand!

Rebels United består primært af unge og beskriver sig selv som den mest aktive og inkarnerede fangruppe i Hobro. Gruppen har ambitioner om at få gejsten tilbage i Hobro og bringe det gamle fanmiljø tilbage i byen.

 

Ikke siden 1. division i 13/14 sæsonen, og en kort periode med det gamle VestFraktion, har der været nævneværdig stemning på DS Arena, andet end at sidde pænt på sin plads og klappe, når der blev scoret et mål. Nogle gange kan stemningen på DS Arena dog blive afbrudt af “HOBRO – I – K, HOBRO – I – K, HOBRO – I – K”, men det sker kun, når det gik rigtig vildt for sig. Det har været svært at danne den nødvendige stemning i Hobro, dette er vi klar over, bl.a. på grund af de latterlige dårlige forhold, der er blevet tilbudt de stemnings interesserede fans. 

Som f.eks. utilstrækkelig endetribune/stemningstribune og vrede ældre medfans, der ikke kan se noget for vores flag og brokker sig over vores ustemte tromme, der larmer for meget i deres øre. Dette er selvfølgeligt beklageligt, da vi bestemt mener, at alle bør være på DS Arena både børn, unge, forældre, bedsteforældre osv. men holdningen har lang tid været, at der ikke skulle være plads til os stemningsgivende fans, hvor vi er blevet jaget væk fra langsiderne igennem de sidste 5 år.

Ikke længere! – Vi er en gruppe bestående primært af unge, som er gået sammen under én blå/gul fane, for at danne et fællesskab for fans af Hobro, som synes at måden at se fodbold på, består lige så meget i at synge, flage og slå på tromme, som at se selve fodboldkampen! Drengene bør vide, at vi står bag dem hele kampen igennem og ikke kun, når de scorer et mål! Hovedparten af gruppen har stået forholdsvist afventende for at se, hvordan det ville komme til at gå den nystiftede fanklub, Hobro Yellow Vikings. 

Der er nu gået over et år, hvorpå vi nu kan konstatere, at der ikke kommer til at ske noget. Derfor vælger vi at gå ud nu, helt officielt og melde vores ”ankomst” på fanscenen i Hobro, hvor vores plads vil være på endetribunen bag mål. Her vil vi stille os som en fast bestanddel af den Hobrogensiske fankultur, som vi ønsker os mere af!

Vi vil indenfor den nærmeste fremtid lave en indsamling, for at få råd til bannere, flag, klistermærker, tromme og megafon, for at kunne komme ordentligt i gang og skabe den stemning som vores spillere fortjener! Vi vil være den 12. mand! 

Ligeledes vil vi holde et møde for andre unge, som mener det er for kedeligt at se fodbold i Hobro og vil være en del af byens fedeste fodboldfællesskab!

Se mere til Rebels United her

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V