Hvad skal der ske med Superligaen?

Af Chili Tagmose Jensen og Jesper Simoni

Foto: Chili Tagmose Jensen

For at mindske spredningen af Covid-19, er de tre bedste rækker i dansk fodbold blevet lukket midlertidig ned, ligesom resten af Danmark. Derfor er der stor uvished om, hvad der skal ske med denne sæson af Superligaen, for burde den afsluttes nu eller blot genoptages på et senere tidspunkt?

Før EM-slutrunden blev udskudt til 2021, tog jeg kontakt til AaB-fanen, Jesper Simoni, for at spørge ham om, hvad han synes der burde gøres med denne sæson af Superligaen

Arrangørerne af de nationale ligaer rundt om i verdenen har i den sidste uges tid siddet og hevet sig i håret. “Hvad gør vi hvis ikke Covid-19 virussen slipper sit klamme tag inden for den næste måneds tid?” Der har været nævnt flere løsningsforslag; Aflys turneringen og lad de samme hold starte op i den nye sæson, hvor repræsentanterne til de internationale turneringer vil blive de samme som i indeværende år – Ingen mestre og ingen ned- oprykkere. Der har også været talt om, at man kan stoppe turneringen nu og samtidig kårer FC Midtjylland som Danske Mestre og lade de 3 nederste i rækken rykke ud (pt. Silkeborg, Esbjerg og Hobro). Et andet forslag har været at udvide ligaen til 15 hold, således at man lader Vejle Boldklub, som ligger suverænt nummer 1 i 1. Division,  rykke op samtidig med, at ingen rykker ud af Superligaen. Sidst, men ikke mindst er der den mulighed, som virker mest sandsynligt. Nemlig at UEFA vælger at flytte EURO 2020 til sommeren 2021. Det vil give de nationale turneringer en ekstra måned til at få afsluttet turneringen. Som reglerne er nu, så skal de nationale forbund melde ind til UEFA senest 30.06.2020, hvilke klubber der skal repræsentere dem i de internationale kampe. . (Red. slutrunden er efter artiklens deadline blevet udskudt til 2021)

Jeg ser det ikke som en realistisk mulighed bare at afkorte sæsonen i superligaen, kårer FCM til mestre og lade bund 3 rykke ned. For at det kunne være en realistisk mulighed, så vil det kræve at man som minimum får afsluttet grundspillet, hvor der mangler 2 runder + den udsatte kamp mellem AGF og Randers FC. Den mest sportslig retfærdige løsning er, at alle hold har mødt hinanden 2 gange, så der ikke er nogen der kan lukrere eller bliver straffet pga. måden kampprogrammet er skruet sammen på.

Jeg ser det heller ikke som en realistisk mulighed, at man vælger at udvide superligaen til 15 hold. Det giver på ingen måde mening, hverken økonomisk eller på det organisatoriske plan, så den mulighed tør jeg allerede godt nu sige ikke bliver aktuel.

Så er vi efterhånden der, hvor det mest realistiske scenarie er, at UEFA udsætter EM2020 og på den måde lader klubberne spille turneringen færdig efter den oprindelig termin er overskredet, om det så bliver med tilskuere kan kun tiden vise, men det vil alt andet lige være det mest retfærdige scenarie.

Og ja – Så er der også den mulighed, at Covid-19 ikke slipper sit tag, og at vi selv med en udsættelse af EM 2020 ikke kan færdigspille Superligaen. Jeg tør nærmest ikke tænke den tanke! Skulle det ske, så står Divisionsforeningen overfor en kæmpe vigtig bestlutning, en beslutning som jeg er glad for, at jeg ikke skal tage”.

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V