7. December: Lupus

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om Daniel Öberg, der er inde i FC Midtjyllands maskot: Lupus

Daniel Öberg arbejder til dagligt hos DAO som Business Technology & Solution Manager. På kampdage har han dog rollen som FC Midtjyllands ikoniske maskot; Lupus. Siden 2015 har han ageret indmaden i ulven fra heden.

– Jeg var første gang Lupus i efteråret 2014. En kammerat til mig havde opgaven på det tidspunkt. Han arbejder fuldtid med underholdning til fester osv. og var doublebooket den dag.
Så han spurgte mig, om jeg ville prøve, og da jeg har arbejdet for Ving Rejser, og været maskot på forskellige resorts, havde jeg lidt erfaring, og det var et ja herfra.
Til foråret ville han have mere i løn som Lupus, da han sammenlignede det med dét, han lavede ellers. Men fik nej til det, og så fik jeg spørgsmålet om at tage over. Og det gjorde jeg.
Så fuldtid siden forårssæsonen 2015.

Det betyder meget for 48-årige Daniel at være inde i Lupus. Bl.a. fordi, at det giver ham et kick af både glæde og energi.

– Det betyder meget at være inde i Lupus. Det giver et kick af glæde og energi, fra dem jeg møder når jeg er ude til stævner, kampe, fødselsdage, konfirmationer osv.

Ifølge Daniel er det bedste ved at være inde i den velkendte ulv, de oplevelserne, der følger med.

– De oplevelser, det følger med. At komme tæt på holdet, komme med på turer, møde mange forskellige fantastiske mennesker.

Daniel har dog også oplevet mindre gode oplevelser, mens han har haft maskot-dragten på. Èn af oplevelserne skete ved optagelserne til DR3-programmet; “Danmarks Bedste Maskot”.

Her kørte Brøndby IF’s Nanok nemlig over Lupus’ tå med et WC. “Danmarks Bedste Maskot”-programmet har dog også givet Daniel én af hans bedste oplevelser i forbindelse med rollen som Lupus. Da Den Anderledes Vinkel spørger Daniel om hans yndlingsoplevelse, siger han følgende;

– DM Guld 2015. Første pokal i historien. Og så at få lov til at være med til “Danmarks Bedste Maskot”-programmet. Der vandt jeg, men på en teknisk fejl blev jeg dømt til omkamp. Og der tabte jeg til GOGs maskot. Men er stadigt Danmarks bedste fodbolds maskot

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V