2. December: ACHibald

Foto: Kim Lund Jensen.

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om Kim Lund Jensen, der er inden i AC Horsens’ maskot; ACHibald.

Til dagligt er Kim Lund Jensen pedel, men siden 2019, har han været inden i tiger-maskotten; ACHibald. Da tigerens indmad skulle skiftes ud i 2015, fik Kim tilbudet, og det takkede han ja til.

– Jeg blev fast maskot 17. februar 2019. Inden da var jeg afløser fra 2015, til jeg blev fast.
Tom, der var maskot før, havde jeg sagt i sjov til en dag, at det kunne jeg mega godt tænke mig at prøve, og han tog mig på ordet.

Siden da har Kim været fast mand i dragten og det betyder meget for ham at være inde i ACHibald.

– Det er en stor del af mit liv, og jeg elsker det virkelig meget. Det gør mig glad, også selv de dage, hvor vi taber kampe, for alle smiler, når de møder ACHibald.

Det bedste ved at være maskot er ifølge Kim at se folks glæde, når han tropper op i maskot-dragen til diverse arrangementer og fodboldkampe på Casa Arena.

– Det bedste er at se, hvor glade børn og barnlige sjæle bliver, når jeg kommer ud til div arrangementer, fødselsdage og kampdage.

Specielt én oplevelse i forbindelse med jobbet som maskot, har betydet meget for Kim. Tilbage i 2019 var han nemlig med til at samle ind til den unge AC Horsens-fan; Isabella.

– For et par år siden, samlede jeg ind via. ACHibald til en pige, Isabella på 6 år, som er stor fan af AC Horsens. Oplevelsen i, at der var så mange, der bakkede op om den pige, det var overvældende. At ACHibald kunne hjælpe med at give hende og hendes familie en god oplevelse, det gav nogle tårer og glæde at se, at hun både klarede den, og de fik en god oplevelse.

Du kan læse mere om, hvordan Kim hjalp Isabella her

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V