1. December: Hvepsen Verner

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om Kim Olsen, der er inden i Brønshøj Boldklubs maskot; Hvepsen Verner.

I 11 år har Kim Olsen været inde i den famøse hveps; Hvepsen Verner. Hvepsen Verner summer rundt på Tingbjerg Idrætspark, også kendt som Tingbjerg Ground, hvor Brønshøj Boldklub har hjemmebane. 59-årige Kim trak i Hvepse-dragten i 2010, hvor hvepsens indmad skulle erstattes.

– Jeg blev maskot omkring 2010. Den tidligere indmad havde læreplads, så jeg tilbød at tage erhvervet et stykke tid.

Til dagligt er Kim chauffør, eller trucker som han også kalder det, og så er han stor fan af Brønshøj Boldklub. Derfor betyder jobbet som Hvepsen Verner også meget for den inkarnerede Brønshøj-fan.

– Det betyder rigtig meget at være maskot for klubben. Man hjælper sin klub som frivillig, og når man har været i klubben siden 1968, giver det mening at hjælpe. Han (Hvepsen Verner) er jo et ikon i klubben.

Der er mange gode ting ved at være maskot. Bl.a. nævner Kim, at man får lov til at møde en masse mennesker og samtidig have det sjovt.

– Det bedste er, at man går rundt og hilser på alle fansene, børnene og udeholdets fans. Og så laver han (Hvepsen Verner) en masse fis og ballade samtidig. Driller folk. Der bliver taget en masse billeder af ham både af hjemmefans, men også udeholdets fans får taget billeder.

At være maskot er også et job fyldt med oplevelser. Den bedste oplevelse som Kim har haft skete tilbage i 2012. Her skulle Tingbjerg Idrætspark nemlig have lys på banen.

– Der var orkester til at spille og borgmester, Pia Allerslev, var hovedtaler ved lysåbningen. Formanden, Pia Allerslev og maskot fulgtes ad ind mod midten af banen, hvor Verner så hev i Pia og ville bortføre hende. Det var skideskægt. Hun synes selv det var rigtig sjovt.

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V