Wilczek om trusler: Jeg var chokeret

Af Chili Tagmose Jensen

Foto: Kamil Wilczek/Instagram

sidst redigeret: 1/3

Det sendte en chokbølge gennem fodbolddanmark, da den tidligere Brøndby-spiller, Kamil Wilczek, blev præsenteret i FC København. Efter offentliggørelsen af skiftet blev angriberens indbakke fyldt op med hadefulde beskeder og trusler. Trusler og beskeder, som var rettet mod både ham selv og resten af familien. ‘Den Anderledes Vinkel’ har snakket med den polske angriber om de beskeder som han modtog.

Efter et mislykket ophold i den tyrkiske klub, Göztepe, vendte Kamil Wilczek i 2020 tilbage til Danmark. Angriberen lavede det forbudte skifte og skrev en tre-årig kontrakt med FC København. Blot syv måneder før blev der i Brøndby taget afsked med Wilczek og nyheden om skiftet, blev ikke taget godt imod af Brøndby-fansene.  Hurtigt blev Wilczeks indbakke fyldt op med hadefulde beskeder og trusler, men det var ikke noget, der overraskede FCK-spilleren. 

– Ja, det gjorde jeg (regnede med at få rettet had mod sig, red.). Mange var overraskede, så selvfølgelig var deres reaktioner meget følelsesladede, siger Wilczek til ‘Den Anderledes Vinkel’  

En stor del af truslerne og de hadefulde beskeder blev sendt direkte til Wilczek selv, men nogle blev også offentliggjort via. sociale medier som Instagram. I flere af de beskeder som han modtog, var det ikke kun angriberen selv, men også reste af familien, der blev truet. Det chokerede angriberen.

– Jeg var chokeret over, hvor meget ‘hate’ vi modtog. Folk tror, at de er anonyme på internettet og kan skrive hvad de vil, men dette er ikke sandt. 

– Min familie har intet at gøre med situationen, så jeg var overrasket over, hvor mange trusler de modtog. 

FCK-spilleren fik tilsendt mange hadefulde beskeder, men han fremhæver især truslerne som nogle af dem, der var værst. 

artiklen fortsættes efter billedet…

– De mest skræmmende var beskederne, der indeholdt trusler (dræbe min familie, brænde os levende osv). Jeg husker også en video, hvor en far fortæller sin +/-10 år gamle søn, at han skal sætte ild til en Brøndby-trøje med mit navn på. Det var utilgiveligt og skræmmende.  

Hadet og beskederne har dog ikke påvirket FCK-spilleren og han forstår til dels godt, hvorfor nogle vælger at sende dem direkte til ham 

– Jeg kan forestille mig, at fansene kunne have været skuffede, men det retfærdiggører ikke dem og deres beskeder. 

Wilczek har i den igangværende sæson spillet 11 kampe og scoret fem mål for FC København i 3F Superligaen. 

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V