Vendsyssel FF-spiller deler ud af sine sunde madopskrifter på de sociale medier

Foto: Daniel Mortensen

Skrevet af Chili Tagmose Jensen

Vendsyssel FF-spilleren, Daniel Mortensen, er manden bag Instagram-profilen: ‘Morgenmadsconnaisseuren’. Her udgiver han dagligt diverse madopskrifter til sine 6464 følgere. Den Anderledes Vinkel har interviewet forsvarsspilleren omkring hans Instagram-profil og store passion for mad.

Det hele startede under første corona-nedlukning. Daniel Mortensen spillede på daværende tidspunkt for Jammerbugt FC og ligesom så mange andre, gik han og kedede sig. Det skulle ske noget og derfor, så lavede Daniel Instagram-profilen; ‘Morgenmadsconnaisseuren’. Profilen omhandler to af hans helt store interesser: mad og sundhed.

– Jeg startede profilen for ca. 2,5 år siden under corona-nedlukningen. Vi kunne ikke spille så meget fodbold, og derfor måtte jeg jo finde noget andet at give mig til. Jeg har altid elsket mad og haft en stor passion for det. En kulmination af mad-interessen, og en anden stor interesse for sundhed, var især med til at skabe’Morgenmadconnaisseuren’.

Navnet ‘Morgenmadsconnaisseuren’ referer til det franske ord ‘connaisseur’, samt Daniels interesse for morgenmad. Det var Daniels bror, Frederik, som også spiller fodbold i Danmarks næstbedste række, der kom på navnet.

– Forklaringen bag navnet stammer faktisk fra et forslag fra min bror. Jeg laver mest mad fra det søde køkken og især fra morgenmadsbordet. ‘Connaisseur’ er et fransk ord, som betyder; noget en person har en stor viden/interesse omkring. Derfor følte jeg, at det navn passede som fod i hose med mig. En person med viden/interesse for morgenmadsmåltidet. 

Her ses Daniel Mortensen (th.) med sin bror, Frederik, der fandt på navnet til Daniels Instagram-profil. Foto: Daniel Mortensen/privatfoto
Mad har altid været en af Daniels helt store interesser, og han er især passioneret omkring dagens første måltid.
– Jeg er opvokset med god mad hjemme fra, og jeg har altid haft mad i hovedet. Morgenmad har altid været mit yndlings måltid, og derfor blev det nok også det, jeg blev passioneret omkring. 

Daniel går meget op i hans profil og dens udtryk. Han fortæller, at han godt kan bruge op til et par timer om dagen på at få den til at se kniv skarp up.

– Det svært at vurdere, men umiddelbart vil jeg sige 1-2 timer om dagen. Jeg plejer at sige ca. 1 post og 5-7 stories. Jeg går meget op i udtrykket på profilen, sådan folk finder det spændene og inspirerende. 

Ovenover ses et eksempel på, hvad Daniel bl.a. deler på sin Instagram-profil; ‘Morgenmadsconnaisseuren’ Foto: Daniel Mortensen

Daniel Mortensen spiller til dagligt i førstedivisionsklubben; Vendsyssel FF. Her er han for nylig kommet til, efter at have spillet i Jammerbugt FC. Selvom, at Daniels profil omhandler sund mad, og dermed harmonerer godt med det at være fodboldspiller, så har profilen ikke den store indflydelse på fodbolden.

– Jeg føler, at det er to meget separate ting. Selvfølgelig kan man altid argumentere for, at det mad jeg laver også passer ind i en fodboldspillers spisemønstre.

Daniel mener dog, at det er en klar fordel at have profilen ved siden af fodbolden.

– Jeg føler klart, at det er en fordel. I min optik er det som fodboldspiller ikke sundt at tænke fodbold 24 timer i døgnet. Jeg føler, at det er en kunst at kunne koble fra og tænke på andre ting. Det mener jeg netop, at jeg kan gøre gennem min blog. 

I dag spiller Daniel Mortensen for 1.Divisionsklubben; Vendsyssel FF. Han har før tørnet ud for både Jammerbugt og AaBs U19-hold.

I dag spiller Daniel Mortensen for 1.Divisionsklubben; Vendsyssel FF. Han har før tørnet ud for både Jammerbugt FC og AaBs U19-hold.

Som fodboldspiller må man tit lægge øre til en del. Daniel fortæller dog, at han kun har oplevet respekt, samt stor opbakning, når det kommer til hans profil.

– Da jeg startede min Instagram blog/profil, var det selvfølgelig lidt grænseoverskridende, da det ikke var en stor ting på daværende tidspunkt. Men så småt som det er gået fremad og blevet en større platform, har jeg mærket stor opbakning og respekt for det, jeg laver. Det er både fra holdkammerater, trænere og min generelle omgangskreds. 

Daniel ønsker med sin profil at skabe en platform, hvor han kan både hjælpe og inspirere folk. Derudover vil han også vise, at det nødvendigvis ikke er kedeligt at leve sundt.

– Målet med profilen er selvfølgelig at inspirerer så mange som det er muligt, til at spise sundt uden at gå på kompromis med smag. Det skal ikke være kedeligt at leve sundt. Min drøm har fra starten været at skabe en stor platform, som jeg kan bruge til at hjælpe mennesker på flere forskellige måder. 

Hvis du ønsker at se mere til Daniel og hans profil fyldt med lækre opskrifter, kan du finde den lige her. Derudover har han også en tilhørende hjemmeside, der han findes her

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V