Tæt på: Daniel Obbekjærs største fan

Af Chili Tagmose Jensen

Foto: Katrine Hansen/Instagram

15-årige Katrine Hansen har været fan af OB-spilleren, Daniel Obbekjær, i lidt over et år. Første gang hun så den 18-årige forsvarsspiller var til en kamp i Ådalen og siden da, har hun fulgt ham helt tæt på.

Katrine går til dagligt i 9. klasse og er opvokset i den lille by Ullerslev på Fyn. Hun så sin første kamp med Odense Boldklub som 6/7 årig og siden da, har hun været stor fan af den fynske klub. Det var også her hun for første gang stiftede bekendtskab med OB-talentet Daniel Obbekjær.

– At følge OB er en stolthed fordi, at du støtter både klubben, Fyn og Odense. At følge Daniel er også en stolthed, men ikke på samme måde som det er at følge OB. At følge Daniel er noget andet. Ham følger jeg fordi jeg synes, at han er en god fodboldspiller. Jeg synes han er rigtig god til at fortælle de andre spillere, hvor de skal stå osv. Selvom han ikke spiller så mange kampe for førsteholdet, så spiller han jo også med U19-holdet. Der gør han et godt stykke arbejde med at forsvare, og så er han god til at komme ind på kroppen af modstanderen. Jeg kan også godt lide den måde han er på over for folk. Han har en god personlighed. Han kommer over og snakker efter kampene, og så er han også god til at svare sine fans, når de skriver til ham. Det er der mange fodboldspillere, der ikke gør.

Daniel Obbekjær kom som 14-årig til OB efter at have spillet for Næsby Boldklub. I 2019 skrev den dengang 16-årige Obbekjær så under på en fuldtidskontrakt med Odense Boldklub, der løber frem til 31. December 2021. Han står i dag noteret for syv Superliga-kampe for den fynske klub og har også optrådt på flere U-landshold. Fremtiden for den unge forsvarsspiller ser lys ud og et skifte væk fra OB er derfor ikke utænkeligt. Katrine har dog ikke noget imod, at hendes yndlingsspiller forlader den fynske klub og rykker videre. Uanset hvilken klub han måtte rykke til, vil hun nemlig blive ved med at støtte ham. Dog mener Katrine, at forsvarsspilleren skal forbedre sig på nogle punkter, før han kan drage væk fra Odense. 

– Det ville være lige meget, hvorhen han skiftede. Jeg vil støtte ham til hver en tid, også selvom han f.eks. spiller i England. Han skal dog være hurtigere og mere fysisk stærk, f.eks. når han er inde i fysiske dueller med andre spillere.

Katrine har haft mange gode oplevelser med OB-talentet gennem tiden, men den bedste skete efter en kamp mod AaB i december måned sidste år. Hun havde købt en gave til Obbekjær og havde derfor fået arrangeret et møde med forsvarsspilleren efter kampen. 

– Han skulle have gaven fordi, at han havde fortjent det eftersom, at han havde spillet rigtigt godt det år.

Katrine har dog også haft en mindre fed oplevelse med OB-spilleren. Efter en kamp skulle han angiveligt havde lovet hende en af sine brugte kamptrøje, men trøjen har hun endnu ikke modtaget.

– Jeg skrev til ham på Instagram. Jeg skrev, at jeg synes han var en god spiller osv. og jeg spurgte ham så på stadion om trøjen. Så sagde han ja, men jeg har ikke fået den.                Han har da været okay at skrive med, men han har skrevet nogle lidt ‘dumme’ ting. Trøjen har jeg ikke fået endnu, da hans grund hele tiden er, at han ikke må give den væk. Jeg skrev til ham og spurgte om trøjen, og så skrev han: “Nu må du lige vente lidt og tage den med ro,”.  Det er en lidt nederen kommentar. Han sagde, at jeg ville få den sidste år til den sidste kamp, så sagde han jeg ville få den til den sidste kamp i sidste sæson, men nu har han sagt, at han skriver når han har en.

Oplevelsen har dog ikke ændret på Katrines syn på Obbekjær, og hun har stadig lyst til at støtte forsvarsspilleren. 

– Ja, det har jeg da, men jeg synes da det er nederen, den måde han har været på. Altså, jeg synes da selvfølgelig det er træls, men det går nok. 

Gennem Odense Boldklub har hun også fået en del nye venskaber. Katrine synes ikke, at det er det fedeste, når man har samme yndlingsspiller, men forholdet mellem de kvindelige OB-fans, beskriver hun som godt. 

– Det er jo selvfølgelig nederen, at der er en anden, der kan lide den samme spiller, for så skal man jo kæmpe lidt ekstra, for at få den spillers opmærksomhed. Forholdet mellem os kvindelige OB-fans er dog rigtig godt. Jeg har fået nye venskaber gennem OB og jeg har fået en masse, som jeg snakker med ude på stadion. 

Du kan se mere til Katrine her    

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V