Tæt på: Maiken Gundahl

Af Chili Tagmose Jensen

Foto: Maiken Gundahl/Instagram

I snart seks år har 17-årige Maiken Gundahl været stor fan af den tidligere Brøndby-spiller, Christian Nørgaard, der til dagligt spiller i Brentford FC. Hun har fulgt midtbanespilleren gennem tykt og tyndt, men at være fan af Christian Nørgaard har også haft sine negative sider. Dem kender Maiken i den grad til, men trods negative kommentarer er hun aldrig stoppet med at støtte den 25-årige Brentford-spiller. 

Maiken Gundahl Rasmussen er 17 år, bor i Skagen og studerer dagligt på SOSU Nord i Aalborg. I snart seks år, har hun været stor fan af Brentford-spilleren, Christian Nørgaard, der tidligere har spillet i hendes favorit klub: Brøndby IF. Hele hendes liv, har hun været Brøndby-fan og det var også på grund af netop Brøndby, at hun begyndte at være fan af Christian Nørgaard, eller Nør, som han også bliver kaldt.

Jeg har altid været Brøndby, så længe som jeg kan huske. Jeg fik min allerførste Brøndby trøje som treårig, så jeg har altid været Brøndby-fan. Det er en klub alle burde være fan af. Vi er som en stor familie, alle os fans og hjælper altid hinanden, hvis vi har brug for det. Man kan altid falde i snak ude på stadionet og ja, det er bare den mest fantastiske klub.

Hele interessen for midtbanespilleren begyndte, da hun en dag, sammen med sin far, så Nørgaard spille for Brøndby, hvor han var en af de helt store profiler.

 Jeg kan huske, at jeg en dag så ham spille en kamp. Jeg sagde så til min far, at jeg synes han (Nørgaard)  var en mega god spiller og pæn, hehe! Lige siden har jeg været fan af ham. Jeg har altid vidst, at Christian har et kæmpe talent og han har den mest fantastiske person. Jeg er så lykkelig og stolt af, at jeg kan kalde mig Nørgaard fan. 

Christian Nørgaard spiller i dag i Championship-klubben, Brentford FC, men tilbage i Brøndby-tiden var han en af de helt store favoritter, blandt fansene. Derfor var det også en meget trist Maiken, der i 2018 måtte sige farvel til sin yndlingsspiller, da han  blev solgt til den italienske klub, ACF Fiorentina.

Det var mega hårdt at vide, at mit allerstørste idol ikke skulle spille i klubben mere. Jeg kan ikke beskrive, hvor ked af det jeg var, i rigtig mange dage. Jeg mødte ham i samme uge som det blev offentliggjort (skiftet) og jeg blev jo mega ked af det, fordi jeg ikke rigtig kunne nå at sige rigtig farvel til ham.

Nørgaard fik dog ikke så meget succes i Fiorentina og efter et år i den italienske klub, rykkede han videre til danskerklubben Brentford. Det var et skifte, Maiken var meget tilfreds med. 

Jeg tænkte; “yes,” for nu kunne han endelig komme til en ny klub og starte på en frisk, hvor han kunne vise hvor en fantastisk, dygtig og pisse god fodboldspiller, han er! Og også kunne vise, hvor stort et talent han er. Jeg mener, at han er et af de allerstørste talenter, vi har her i Danmark. Jeg har altid vidst, at Christian ville blive til noget stort og, at han havde et kæmpe stort talent. Det gør mig så pisse glad at se, at han klarer det fantastisk godt i Brentford, og jeg er så stolt af at være fan af en så fantastisk spiller og person. Jeg elsker at se ham spille, for det er en kæmpe fornøjelse hver gang. Jeg er sikker på, at han kommer til en større klub end Brentford i fremtiden.

Maiken har fulgt sit store idol rundt i hele Danmark, når Brøndby har spillet på udebane og i 2019, rejste hun til Italien. Her spillede Nørgaard nemlig for ACF Fiorentina. I dag spiller han i Brentford, og her har Maiken også planer om at tage hen.

Jeg skal til Brentford og se ham, det er helt sikkert. Min far og jeg, er også ved at planlægge det. Jeg elsker England og engelsk fodbold. Jeg har jo både været i Italien for at se ham, i Sverige når han var med landsholdet og så har jeg været i samtlige byer i Danmark, når Brøndby har været på udebane. Derudover har jeg også fulgt ham, når han har været med landsholdet. Jeg skal helt sikkert til Brentford og som sagt, så er min far og jeg ved at planlægge det og det er noget, jeg glæder mig/ser rigtig frem til. 

I de seks år Maiken har været fan af Nørgaard, har alt dog ikke været rosenrødt. At være fan af Nørgaard, og andre offentlige personer, kan nemlig have sine negative sider og dem har Maiken i den grad mærket til.  

Jeg har desværre oplevet at få en del kritik og hate. Jeg modtog engang nogle beskeder fra nogle piger, som også var fan af ham. De mente, at jeg var meget anmassende og også, at jeg følte mig specielt, fordi jeg kommer fra Skagen af. 

Jeg har oplevet at blive mobbet med, at jeg var fan af ham, hvor folk blandt andet spurgte, om han overhovedet vidste, hvem jeg var. De sagde også, at han var super dårlig og forstod ikke, hvorfor jeg er fan af ham. Jeg har været udsat for mere, men det er det, der sådan har gjort mest indtryk på mig og hvor jeg har været ked af de ting, folk har sagt til mig. Nu er jeg pisse ligeglad med, hvad folk siger til mig. Jeg elsker at være fan af ham og det kan folk ikke ændre på.

Maiken lader sig ikke længere gå på, af de negative kommentarer og det er en helt speciel person, der har lært hende, at ignorere andres meninger om hende. Nemlig Christian Nørgaard. Det var også ham, der igennem en af Maikens meget svære perioder, fik hende til at smile igen. 

Der var en periode, hvor jeg havde det rigtig svært, fordi jeg blev mobbet, ignoreret og tilsidesat. Jeg følte mig ikke velkommen i min klasse. Derfor var jeg ikke i skole, men så tog jeg til Brøndby for at se nogle af kampene, og selvfølgelig for at møde Christian.

Da jeg mødte og snakkede med ham, glemte jeg alt det, der var derhjemme. Jeg følte mig speciel og værdsat, når jeg mødte ham, for han tog sig altid tid til at snakke med mig, som ingen andre gjorde. Jeg følte for første gang i lang tid, at jeg kunne være den, jeg i virkeligheden er. Han lærte mig, at jeg er god nok som jeg er, og at jeg skal ikke lytte til, hvad andre folk siger, tænker og mener om mig.
Da min far blev ramt af en blodprop ville jeg ønske, at jeg kunne tage til Brøndby for at snakke med Christian. Der kunne jeg godt bruge ham, da det var en forfærdelig tid, men så så jeg videoer, hvor Christian medvirkede i og det var det eneste, der kunne få mig til at smile. Christian er en person som vi burde have flere af i verden, for han har det største hjerte af guld.Han er en af de personer, hvis han ikke er den person, jeg har mødt som jeg har den allerstørste respekt for. Han er en ener og jeg vil altid støtte ham og være fan i medgang og modgang

De sidste seks år, har Maiken dog også fået nogle fantastiske minder med både Nørgaard selv, men også med hans forlovede, Josefine Barsøe. Til dagligt driver hun sin egen butik, Voigt, i København og det er netop Josefine, der flere gange har hjulpet Maiken, med at få muligheden for møde hendes helt store idol.

Jeg har haft virkelig mange fantastiske oplevelser og minder, som jeg aldrig vil glemme. Jeg har haft rigtig mange i Brøndby, blandt andet hjemmekampen d. 11 december 2017. Det var der, hvor jeg havde det rigtig svært. Jeg havde en julegave med til Christian som han blev rigtig glad for og det var også der, jeg snakkede med ham om det. Det var en dejlig dag.

Så er der også d. 22 maj 2018 som var hans sidste hjemmebanekamp, inden han skiftede.Det var også en mega dejlig dag, men jeg kan skrive flere sider om de oplevelser og minder, jeg har fået. En af de bedste oplevelser var dog helt klart, da jeg var i Italien sidste år.Det var bare den allerbedste tur og jeg har ingen ord for, hvor fantastisk en tur det var. Det bedste var at møde Christian og give ham de gaver, jeg havde brugt så lang tid på. Jeg kan huske, at han blev så glad for dem. Jeg ved, at der kommer flere minder og fantastiske oplevelser og jeg er så evig taknemlig for alt det, jeg har oplevet. 

Jeg har også haft mulighed for at møde hans fantastiske kæreste, nu forlovede, Josefine. Hun er seriøst en af de sødeste personer, jeg har mødt.

Hun er en af de mest hjælpsomme personer, jeg har mødt. Når jeg har skulle give Christian en gave eller sådan noget, så har hun arrangeret det. Hun er en person som jeg har kæmpe stor respekt for, og hun er en mega sej og stærk kvinde.

Selvom de fleste fodbold-kærester og koner følger med deres mænd, så har hun (Josefine) fulgt hendes egen drøm, hvilket jeg synes er så fedt og sejt. Jeg høre flere gange den podcast, der hedder “Anden Til Venstre,” hvor Josefine engang  medvirkede i og jeg elsker at høre den.Josefine gør et mega godt stykke arbejde med hendes butik, og hun er det største kvindelige forbillede, jeg har. Jeg ville ønske, at jeg havde mødt hende nogle flere gange end jeg har, men jeg håber, at jeg snart får muligheden for at møde hende igen.

Hun er virkelig den sødeste person og et virkelig stort forbillede for mig. Både Josefine og Christian fortjener alt det bedste i verden og så er de også verdens sødeste par. Mit hjerte smelter helt, når jeg ser dem sammen.

Du kan se mere til Maiken her, eller følge hendes fanside dedikeret til Christian Nørgaard.

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V