9. december: Monne Bjørn

Foto: Casper Sandersen

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om Casper Roland, der for det meste er inde i Måløv Boldklubs maskot; Monne Bjørn

Rollen som bjørnen, Monne Bjørn, skifter mellem de frivillige i Måløv Boldklub. Èn af dem er Casper, der tit har ageret maskottens indmad.

– Jeg er som sådan ikke fast maskot, da det er en tjans, der går lidt på skift mellem de mange frivillige, der er i klubben. Men jeg har da af og til ageret “indmad” og er gået rundt som Monne Bjørn. Nogle gange har det været helt frivilligt, og andre gange har det været som resultat af en tabt konkurrence.

Monne Bjørn betyder meget for Måløv Boldklub. Bag Monne Bjørns navn, hører der en hjertevarm og rørende historie til.

– Monne Bjørn er en stor del af identiteten i Måløv Boldklub. Han er opkaldt efter et klubikon, Bent “Monne” Monrad, som vi desværre mistede tilbage i 2018. For os “gamle” i klubben betyder Monne Bjørn måske mere end bare hyggen i at have en maskot. Selvom Monne Bjørn kom til inden vi mistede “Monne”, har vi ligesom stadig lidt af “Monnes” ånd i klubben via. Monne Bjørn. Jeg tror, at de mange yngre i klubben, som ikke kendte “Monne”, har et helt andet “forhold” til Monne Bjørn, men for mig personligt er det også en mulighed for at mindes og ære en fantastisk mand, som har gjort så meget for vores klub.

Det betyder meget for Casper at være inde i bjørnen. Bl.a. fordi, at han er med til at sprede glæde og smil blandt børn i alle aldre.

– Det bedste er at se glæden i de mange unge børn, som synes det er en stor oplevelse at hilse på Monne Bjørn og få taget billeder sammen med ham. Selv “de store børn” smiler og giver high fives til Monne Bjørn, når vi kommer gående, så der er i det hele taget en rigtig god følelse og glæde ved at gå rundt som Monne Bjørn.

Casper har dog også haft mindre heldige oplevelser i forbindelse med at være inde i maskotten.

– Min værste oplevelse som Monne Bjørn har uden tvivl været, da vi var til Kerteminde Cup i sommeren 2018. Her var der som bekendt hedebølge, og jeg skulle selvfølgelig bære maskotten i en times tid omkring kl. 11-12 midt på dagen. Uden for Monne Bjørn var der på det tidspunkt 32 grader, og jeg tør slet ikke tænke på, hvor varmt der mon var inden i. Til sidste svedte jeg så meget, at min solcreme smeltede og løb ned i øjnene. Jeg kunne ikke se noget og måtte hjælpes rundt af min datter som dirigerede vejen. Et koldt bad og en tår vand bagefter rettede op på kropstemperaturen.

Selvom, at det ikke var det fedeste at gå rundt i varmen i maskotdragen til Kerteminde Cup, så nød Casper det alligevel. Faktisk mener han, at netop Kerteminde Cup er en af hans bedste oplevelser i forbindelse med at være maskot.

– Den bedste oplevelse er faktisk den samme. Selvom det var ulideligt varmt, så var der så mange børn på hele anlægget, at det var en kæmpe glæde og kanon hyggeligt at gå rundt som Monne Bjørn. I perioder var jeg helt omringet af glade unger, og jeg har nok aldrig fået taget så mange billeder.

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V