5. December: Nanok

Foto: Brøndbyfoto

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om “Peter”, der er inde i Brøndby’s maskot; Nanok

Personen inde i Brøndby’s maskot ønsker at være anonym, og derfor vil han i artiklen blive referert til som “Peter”

Det var en tilfældighed, at lige præcis “Peter” skulle være indmaden i Brøndby IF’s maskot. Til en hjemmekamp mod FC Nordsjælland manglede indmaden til isbjørnen og derfor sprang “Peter” til.

– Jeg startede som maskot for Brøndby tilbage i starten af 19/20 sæsonen. I bund og grund var det lidt tilfældigt, at jeg endte inde i Nanok. Jeg var på daværende tidspunkt i praktik i Brøndby, og da der manglede en til en hjemmekamp imod Nordsjælland, tænkte jeg, at det kunne jeg da sagtens gøre.

Udover at være maskot studerer “Peter” til dagligt. Jobbet som maskot er dog ikke det eneste, der tilknytter kam til storklubben.

– Til dagligt studerer jeg. Derudover har jeg været træner i Masterclass (Brøndby’s ungdomsafdeling) siden sommeren 19, hvor jeg har været tilknyttet forskellige årgange. 

“Peter” er også opvokset på Vestegnen og har derfor også været Brøndby-fan hele sit liv.

– Jeg er født og opvokset på Vestegnen, kommet på Brøndby Stadion siden jeg var barn, og altid holdt med Brøndby. Derfor er det selvfølgelig specielt at få lov til at løbe rundt på banen og lave alt muligt gøgl. I bund og grund gør jeg det, for at skabe en god stemning, og forhåbentlig give en masse børn nogle gode oplevelser, når jeg hilser på dem, eller laver nogle sjove danse.

Det bedste ved at være inde i Nanok er ifølge “Peter” at høre og mærke den begejstring, der kommer fra publikum på Brøndby Stadion.

– Det bedste er uden tvivl, når jeg kan høre og mærke begejstringen fra publikum. Jeg elsker at tage lidt pis på modstanderens fans og skabe lidt god stemning. 

“Peter” har haft mange gode oplevelser med jobbet som maskot. Bl.a. fremhæver han en helt speciel episode med Brøndby-spilleren; Josip Radošević.

En af de måske sjoveste oplevelser varm da jeg var målmand for et hold fyldt med en masse børn imod Superliga-spillerne. Der blev jeg slagtet af Radošević, præcis som man kender ham fra kampene. Resten af truppen kunne ikke stoppe med at grine, fordi de mente han kun kunne spille fodbold på én måde, selv når det var imod børn og en maskot. 

Selvom han ikke har en oplevelse, der overgår de andre med længder, så fremhæver “Peter” alligevel sin første kamp inden i Nanok som noget specielt.

– Jeg har virkelig haft mange gode oplevelser, men første kamp var selvfølgelig en speciel oplevelse. Der var flere som delte videoer af mine danse bagefter, og generelt tror jeg bare det er alt den positive respons, jeg har fået, der har betydet allermest. 

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V