10. December: Theis

Foto: Per Colstrup Vinkel

Af Chili Tagmose Jensen

For første gang nogensinde har Den Anderledes Vinkel valgt at lave en julekalender. Hver dag indtil den 24. vil der blive sat fokus på de personer, der er med til at bidrage til den gode stemning, når der bliver afholdt fodboldkampe. Dagens artikel handler om “Lucas”, der er inde i Silkeborg IF’s maskot; Theis

Personen inde i Silkeborg IF’s maskot, Theis, ønsker at være anonym. Derfor vil personen blive refereret til som “Lucas”.

Silkeborg IF har i mange år haft odderen, Theis, som maskot. Det er dog først i denne sæson, at den nuværende indmad i Theis er kommet til. Det er den unge Silkeborggenser, “Lucas”, der er inde i maskotten.

– Jeg startede i denne sæson. Jeg startede fordi, at jeg kan godt lide det med at komme ud og gøre folk glade. Og også det der med at komme ud og være lidt fjollet og danse. Jeg havde fået at vide, at der ville komme en ny dragt, og så havde jeg tænkt, at det var mærkeligt, at der ikke var nogen, der ville være inde i den. Siden et par år tilbage har jeg holdt med Silkeborg, så jeg syntes, at det også kunne være sjovt at gå ind på banen med spillerne. Det er også sjovt at hilse på folk, for så føler man sig som en del af klubben fordi, at det lidt er det, som spillerne gør.

“Lucas” har som sagt været fan af Silkeborg i et par år. Derfor betyder det også meget for ham at være inde i Theis.

– Det betyder utrolig meget for som sagt, så har jeg længe holdt med Silkeborg og været til alle hjemmekampe lige to år forinden. Og ja, det er bare en mega fed følelse at gå på banen og det her med at folk kigger på dig. I starten er det lidt mærkeligt, men med tiden får man dannet nogle relationer til folk på tribunerne. Det der med, at man kommer ud og kan kende bl.a. børnene, det betyder utrolig meget. Det er lige så meget de små ting, der gør det virkelig fedt.

Grundet det tætte forhold til klubben, så er det også meget specielt for “Lucas” at være så tæt på Silkeborgs spillertrup.

– Først og fremmest dét med at gå på banen, så begynder du at kende dem lidt bedre. De kan godt tit komme over og give en high five, når vi har vundet. Og også det med, at de hilser på mig efter kampen, når de f.eks. er oppe og spise. Det her med at få lov til at gå på banen sammen med dem, give high fives og juble sammen med dem, det er fedt og betyder meget.

For “Lucas” er det svært at sige, hvad det bedste ved at være maskot er. Dog fremhæver “Lucas” oplevelserne som noget af det bedste.

– Det er svært at sige, altså det har altid været en drøm for mig at arbejde i klubben. Igen måske det her med at se et eller andet barn, der står og kigger op på dig med store øjne. Så det er de her oplevelser, som at stå inde på banan sammen med spillerne, for det havde man ikke forestilet sig at gøre som lille.

Ubehagelige oplevelser har “Lucas” ikke haft, når han har været inde i maskotten Theis, men f.eks. kan en tabt kamp godt påvirke humøret.

– Der var et eksempel med en OB-kamp, hvor de scorer i sidste minut. Der er det svært at komme op igen, men folk har ikke været ubehagelige overfor mig. Der kommer af og til en lille dreng med f.eks. FCK-hue for at få en high five, og det siger man selvfølgelig ikke nej til.

Der er ikke én bestemt oplevelse, som har været den aller bedste. “Lucas” udpeger dog to kampe, som i den grad har været fede at opleve.

– Der har været en FCK- og AGF-kamp. Det kan godt være, at vi ikke vandt de to kampe, men det er fedt at komme op på tribunen bagefter. Især til AGF kampen fordi, at der var blevt solgt mange billetter, og så var stemning god.

Silkeborg IF betyder meget for den unge SIF-fan. Klubben har nemlig en stor indflydelse på hverdagen hos både “Lucas” selv og hans familie.

– Min mor er også meget ude og hjælpe mig, fordi man jo skal have den der dragt på. Så det kan godt fylde en stor del af min hverdag. Mine venner synes selvfølgelig også, at det er sjovt. Det fylder meget i weekenden fordi, at det nu er sådan en familieting.

Vennerne synes, at “Lucas” rolle som Theis er meget sjov. Ind i mellem kan de godt komme med nogle drillende kommentarer, men dette tager “Lucas” ikke så tungt.

– De synes, at det selvfølgelig er meget sjovt. Jeg har haft nogle venner, hvor jeg har inviteret dem med på stadion. Mange har det sjovt med at kalde mig mink, kloakrotter osv. men vi synes alle sammen, at det er lidt sjovt.

Giv din mening til kende:

Copyright 2019 D – A – V